Ultima ora
You are here: Home / Stiri / World Carp Classic la feminin
World Carp Classic la feminin

World Carp Classic la feminin

Editia a 15-a a celui mai popular concurs de pescuit la crap din lume, World Carp Classic, s-a incheiat aseara cu unul dintre cele mai surprinzatoare rezultate posibile. Prima (si singura) echipa exclusiv feminina din istoria competitiei (daca excludem runner-ul, fireste, care nu face efectiv parte din echipa) s-a impus dupa 5 zile de concurs la o distanta fata de urmaritori care elimina orice dubiu in privinta valorii ei.

Trofeul World Carp Classic 2013 a ajuns in Olanda

Trofeul World Carp Classic 2013 a ajuns in Olanda

Bianca Venema si Lizette Beunders, doua olandeze foarte simpatice si lipsite de prejudecati (cele doua formeaza un cuplu si in viata de zi cu zi), au reusit sa rastoarne orice calcul si sa ia acasa trofeul cel mare intr-o disciplina aproape eminamente masculina. Cele doua pescarite sunt sponsorizate de doi dintre colosii industriei de pescuit, Dynamite Baits si Shimano, si este prima data in cele 15 editii cand o echipa a sponsorului principal reuseste sa castige.

Crapul prins imediat dupa incheierea concursului n-a mai ajuns pe foaie, dar oricum nu mai conta

Crapul prins imediat dupa incheierea concursului n-a mai ajuns pe foaie, dar oricum nu mai conta

Lizette Beunders, care este si detinatoarea recordului mondial feminin, cu un crap de 38,5 kg, a mai fost consultant al unei companii celebre, Fox International, dar contractul s-a incheiat anul trecut, din cauza “absentei chimiei necesare”, dupa declaratiile pe care proaspata castigatoare a World Carp Classic ni le-a acordat in exclusivitate.

Rob Tough (cu mana ridicata, fost castigator al WCC in 2009) si Lee Jackson, locul secund la WCC 2013

Rob Tough (cu mana ridicata, fost castigator al WCC in 2009) si Lee Jackson, locul secund la WCC 2013

Festivitatea de premiere si ceremonia de inchidere au avut loc ieri dupa amiaza in teatrul din Bolsena, dar multe dintre echipe, mai ales dintre cele care nu prinsesera nimic, plecasera deja spre casa. Din pacate, n-a fost o editie foarte reusita pentru pescarii romani, care au reusit sa puncteze doar prin echipa lui Peter Micula, campionul en-tritre (un singur crap de 7,3 kg, prins in prima zi) si prin echipa care ne-a salvat onoarea punand pe saltea patru crapi, cel mai mare cantarind 21 kg, respectiv Carping Club PVTV, in componenta Sorin Rudeanu, Cristian Rudeanu si Manuel Chejnoiu. Felicitari si celorlalte echipe romanesti care au facut tot posibilul sa prinda peste, dar locurile extrem de secetoase au facut ca rezultatul sa nu fie cel dorit. Statistic, dupa o editie extraordinara, cea din 2012, si una slaba (cea proaspat incheiata), e foarte probabil sa urmeze un an in care romanii sa revina in top, acolo unde le este locul, de fapt.

Intreaga audienta din teatrul din Bolsena aplauda castigatoarele

Intreaga audienta din teatrul din Bolsena aplauda castigatoarele

In loc de concluzii, o singura remarca: pescuitul este un sport in care, de multe ori, norocul joaca un rol essential in stabilirea rezultatului final, mai ales pe un lac de dimensiunea celui de la Bolsena. Aici, de la luna la luna, locurile care tin peste se modifica substantial, astfel ca este aproape imposibil sa faci predictii si sa urmaresti un model de comportament si hranire care sa fie cat de cat corect. Dovada cea mai elocventa este faptul ca echipa formata din Gabi Tomulescu si Ciprian Dochita, doi pescari de top, n-au avut deloc peste in fata pe standul pe care, anul trecut, Peter Micula castiga marele premiu.

Premiile pentru castigatorii de sectoare, in asteptarea noilor proprietari

Premiile pentru castigatorii de sectoare, in asteptarea noilor proprietari

Multumiri speciale membrilor echipei Abbara Carp Team (Adel Abbara, Ali Motaz, Radu Iscru si Claudiu Hermelin) pentru compania extrem de amabila si placuta, precum si celorlalti pescari romani prezenti la Bolsena.

Multumiri tuturor cititorilor care au fost aproape de revistadecrap.ro pe parcursul acestei editii a World Carp Classic si-i siguram ca vom continua sa-i informam despre toate competitiile importante din lumea crapista. Daca ti-a placut articolul, un like e binevenit! Nu uita sa ne cauti si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

 

Leave a Reply

Scroll To Top
shared on wplocker.com