Ultima ora
You are here: Home / Stiri / Inscrieri deschise la WCC 2014 – A fost eliminata notiunea de runner
Inscrieri deschise la WCC 2014 – A fost eliminata notiunea de runner

Inscrieri deschise la WCC 2014 – A fost eliminata notiunea de runner

In urma cu doar cateva zile, s-a deschis oficial procedura de inscriere pentru editia din 2014, a 16-a, a celui mai popular concurs de pescuit la crap din lume, World Carp Classic. Chiar daca, cel putin pentru cateva dintre natiunile care-si trimit echipele acolo, exista inca o limita a numarului de echipe inscrise, o veste buna este aceea ca participantii la editia din acest an vor avea prioritate la inscriere, in cazul in care vod dori asta. Editia din 2014 vine si cu cateva noutati in ceea ce priveste regulamentul, cea mai importanta dintre acestea fiind eliminarea notiunii de runner. Echipele vor putea, in continuare, sa inscrie un membru suplimentar al echipei sub titulatura de helper (ajutor), dar ceilalti doi sau trei membri (echipele pot fi formate din 2 sau 3 pescari) vor avea drepturi depline in ceea ce priveste pescuitul.

Campioanele din 2013 - olandezele Bianca Venema si Lizette Beunders

Campioanele din 2013 – olandezele Bianca Venema si Lizette Beunders

Suntem mandri sa va informam ca cel care a propus aceasta modificare a fost Catalin Toader, redactorul sef al revistei de crap, fotograful oficial si coordonatorul echipei media de la WCC. Intr-o discutie privata avuta in septembrie cu Ross Honey, fondatorul concursului, si Andy Chambers, arbitrul sef, Catalin, care avea feedback-ul negativ al multor participanti, a ridicat subiectul eliminarii runner-ului. Propunerea a fost discutata, cateva zile mai tarziu, intr-o sedinta a board-ului WCC si aprobata ca principala modificare pentru editiile viitoare. Unul dintre argumentele solide pentru aceasta modificare era faptul ca multe echipe ar fi preferat sa imparta la 3 cheltuielile totale ale calatoriei (deloc neglijabile), dar sa aiba si drepturi egale in echipa. Un alt motiv foarte bun pentru aceasta modificare erau problemele de ordin organizatoric, care sunt, astfel eliminate. Datorita faptului ca toti cei trei pescari vor avea drepturi depline, vor fi eliminate toate zecile de situatii din regulament, unele hilare, in care runner-ul se facea vinovat de ceva. Mai mult, vor disparea suspiciunile ca runner-ul isi depaseste atributiile prevazute de regulament, si va inceta acea uneori penibila vanatoare a greselilor vecinilor si raportarea acestora catre arbitri.

Website-header-WCC14

O alta prevedere noua si importanta ce va fi aplicata din 2014 este aceea ca verificarea si omologarea barcilor se va face directe pe locul de pescuit, in dimineata inceperii concursului, astfel ca se va evita cosmarul cu descarcarea muntilor de echipament pentru boat check si reincarcarea acestora in vederea plecarii spre standuri. Ultimele doua modificari se refera la o regandire a impartirii pe sectoare, eliminandu-se, pe cat posibil, locurile care nu au dat peste deloc in cei doi ani de Bolsena, si restrictionarea numarului final de echipe inscrise la 140. Tarile in care se vor organiza turnee de calificare pentru editia 2014 a WCC sunt zona Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg), Polonia, Cehia, Italia si Africa de Sud.

Incepand din 2014, notiunea de runner va fi eliminata – toti pescarii din echipa vor avea drepturi depline

Daca ti-a placut articolul, un like si un share sunt binevenite! Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

Leave a Reply

Scroll To Top
shared on wplocker.com