Ultima ora
You are here: Home / Stiri / Romanii au inceput sa gaseasca crapii la Bolsena
Romanii au inceput sa gaseasca crapii la Bolsena

Romanii au inceput sa gaseasca crapii la Bolsena

Finalul unei noi zile de concurs la World Carp Classic 2013 aduce, in sfarsit, si vesti bune de la echipele romanesti. Astfel, dupa ce in noaptea trecuta pusesera pe saltea un crap de 21 kg (unul dintre cei doar doi crapi de peste 20 kg prinsi pana acum), componentii echipei Carping Club/PVTV – Sorin Rudeanu,Cristian Rudeanu si Manuel Chejnoiu – au tras inca un superb comun afara in aceasta dupa amiaza.

Crapul de 21 kg prins noaptea trecuta de Cristian Rudeanu

Crapul de 21 kg prins noaptea trecuta de Cristian Rudeanu

Pe un vant din fata destul de puternic, dar care lucreaza in favoarea pescarilor de pe malul vestic, aducandu-le, cel putin teoretic, pestele mai aproape de mal, componentii echipei amintite au cantarit un alt comun extraordinar colorat, care a cantarit 15,8 kg. Baietii nostri pescuiesc pe sectorul Imperial Baits, care era, la acea ora, condus de echipa italiana de pe standul 76, care avea un total de 60,3 kg din sase pesti, si se afla, dupa calcule destul de aproximative, pe locul secund in sector.

Echipa Carping Club, cu comunul de 15,8 kg prins astazi

Echipa Carping Club/PVTV, cu crapul comun de 15,8 kg prins astazi

Din pacate, niciuna dintre celelalte echipe romanesti n-a reusit sa puncteze inca, in afara de crapul de 7,3 kg prins de Peter Micula in prima zi de concurs. Incepand de ieri, vantul a batut destul de constant spre malul vestic, iar in aceasta seara s-a intensificat simtitor, ingreunand serios iesirea pe apa cu barca. Dupa spusele localnicilor, e vorba despre celebrul Tramontana, cel care vesteste venirea frigului si care bate dinspre nord-est spre sud-est. Si care e foarte puternic.

Speranta moare ultima, mai ales pe standul 50

Speranta moare ultima, mai ales pe standul 50

Totusi, pescarii de pe acel mal sunt multumiti de faptul ca vantul le bate exact in fata, chiar daca asta inseamna, uneori, ca plantatul si drilurile se pot transforma intr-un adevarat sport extrem. Este si cazul echipei multinationale Abbara Carp Team, care pescuieste in Capodimonte, pe standul 50, si care, desi pe un loc nu foarte promitator, are, totusi, vantul exact din fata, ceea ce inseamna ca sperantele pentru cativa pesti nu sunt pierdute. Mai ales in conditiile in care, pana in urma cu ceva timp, pe intregul sector se prinsese un singur peste de 11 kg, pe standul 54.

 

Valurile de 1 metru au transformat iesirea pe apa in sport extrem

La ora trimiterii acestui articol, echipa feminina olandeza de pe standul 62 revenise pe primul loc al clasamentului general, ceea ce inseamna ca, dupa un start pe care l-am crezut doar o intamplare, noi barbatii, ar trebui sa incepem sa ne facem probleme. :)

Clasamentul general din aceasta seara:

1. Bianca Venema-Lizette Beunders (Olanda – Shimano/Dynamite Baits – standul Solar Tackle 62) – 124,7 kg din 14 pesti

2. Ewald Niederl-Gunter Scheucher (Austria – standul Spomb 77) – 124,4 kg din 10 pesti

3. Lee Jackson-Rob Tough (Anglia – standul SBS 43) – 68 kg din 6 pesti

Vantul si valurile s-au intetit pe parcursul zilei de azi

Vantul si valurile s-au intetit pe parcursul zilei de azi

Nu uita sa ramai aproape de revistadecrap.ro pentru stiri, capturi si clasamente in direct si in exclusivitate de pe malul lacului Bolsena. Daca ti-a placut articolul, un like e binevenit! Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

Leave a Reply

Scroll To Top
shared on wplocker.com