Ultima ora
You are here: Home / Stiri / Prima echipa feminina din istoria World Carp Classic va castiga detasat editia 2013
Prima echipa feminina din istoria World Carp Classic va castiga detasat editia 2013

Prima echipa feminina din istoria World Carp Classic va castiga detasat editia 2013

In anul in care mii de pelerini sarbatoresc, la Bolsena, aniversarea a 750 de ani de la miracolul euharistic din 1263 ( detalii aici ), un alt soi de miracol se petrece in cadrul celei de-a 15-a editi a World Carp Classic. Prima si singura echipa exclusiv feminina din istoria acestui concurs, cea formata din pescaritele olandeze Bianca Venema si Lizette Beunders, conduce la o distanta astronomica clasamentul general si nu mai poate fi ajunsa, nici chiar daca scot lansetele din apa.

Prima echipa feminina din istoria World Carp Classic va castiga competitia

Prima echipa feminina din istoria World Carp Classic va castiga competitia

La ora trimiterii acestui material, ele aveau un total de 331,2 kg din nu mai putin de 36 de pesti, un total absolut uluitor, daca tinem cont de faptul ca multe echipe aflate pe aceeasi parte a lacului n-au avut nici macar o prezentare toata saptamana. Totalul olandezelor, care sunt sponsorizate de Dynamite Baits si Shimano, este mai mare decat suma greutatilor totale ale echipelor aflate pe locurile 2 si 3. Lee Jackson si Rob Tough au avut o zi foarte buna, reusind sa depaseasca echipa austriaca de pe locul doi (care n-a mai prins nimic de noaptea trecuta), avand acum un total de 171,1 kg din 16 pesti.

Un superb eexemplar de 20,4 kg prins astazi de o echipa maghiara chiar in dreptul portului din Bolsena

Un superb eexemplar de 20,4 kg prins astazi de o echipa maghiara chiar in dreptul portului din Bolsena

Astazi au mai facut cunostinta cu saltelele de primire cativa crapi foarte mari, doi dintre ei trecuti de 20 kg. Primul a venit la pranz, fiind pacalit de echipa maghiara care pescuieste exact la intrarea in portul Bolsena, pe standul CC Moore 138, ultimul stand din concurs, in ordine aritmetica. Un alt peste foarte mare a fost raportat exact in momentul redactarii acestui articol, pe acelasi stand 32 pe care echipa poloneza Rutecki a prins ieri captura concursului. Crapul cantarit de polonezi a fost tot unul foarte mare, cantarind 22,3 kg, cu doar 300 de grame mai putin decat cel din seara trecuta.

Echipa sarbo-germana Catch & Release, de pe standul PVTV 30, in plina actiune

Echipa sarbo-germana Catch & Release, de pe standul PVTV 30, in plina actiune

Un incident neplacut a avut loc in timpul dupa amiezii, cand cativa cetateni italieni au sustras din standul lui Ardy Weltkamp un dispozitiv electronic, dupa care s-au facut nevazuti. Dupa ce proprietarii si-au dat seama de lipsa obiectului, au plecat intr-o urmarire ca-n filme, urmata de o bataie sanatoasa si de un mandat de arestare pe numele inculpatilor. Tot astazi, mai multe piese de echipament foarte scump, precum si o geanta plina cu mulinete de firma au disparut, dar perchezitia facuta in masina celor prinsi n-a scos la iveala decat obiectul electronic de la care a plecat totul.

Ardy Weltkamp si coechipierii sai su fost victimele unui furt

Ardy Weltkamp si coechipierii sai su fost victimele unui furt

Pe standurile romanilor a domnit aceeasi seceta specifica intregii saptamani, cu exceptia standului Imperial Baits 70, acolo unde fratii Rudeanu si Manuel Chejnoiu, din echipa Carping Club/PVTV, au mai cantarit un crap, al patrulea din concurs, care a cantarit 11,25 kg.

Editia 2013 a World Carp Classic se va incheia, asadar, cu un rezultat exceptional, care aduce cu el mai multe premiere: prima echipa feminina care participa, prima ehipa feminina care castiga, prima echipa a sponsorului principal care duce trofeul acasa. Un traseu de exceptie al pescaritelor olandeze, care vor deveni, astfel, printre cele mai mari vedete din aceasta minunata lume a pescuitului la crap. O lume dominata de barbati care au, din cand in cand, nevoie de cate un dus rece ca sa-si revizuiasca perpectiva.

Una dintre putinele capturi de pe sectorul Pescalis - 17 kg

Una dintre putinele capturi de pe sectorul Pescalis – 17 kg

Clasamentul general din aceasta seara era urmatorul:

1. Lizette Beunders/Bianca Venema (Olanda – Dynamite Baits/Shimano – standul Solar Tackle 62) – 331,2 kg din 36 de pesti

2. Lee Jackson/Rob Tough (Anglia – standul SBS 43) – 171,1 kg din 16 pesti

3. Ewald Niederl/Gunter Scheucher (Austria – standul Spomb 77) – 146,6 kg din 12 pesti

World Carp Classic 2013 se incheie maine dimineata la ora locala 08:00 (ora 09:00 in Romania), dar lupta ramane deschisa doar pentru locul al doilea la general, dar si pentru primele locuri pe sector si in clasamentul pe echipe. Incepand cu ora locala 13:00 vor avea loc, in teatrul vechi din Bolsena, festivitatea de premiere si ceremonia de inchidere.

Nu uita sa ramai aproape de revistadecrap.ro pentru stiri, capturi si clasamente in direct si in exclusivitate de pe malul lacului Bolsena. Daca ti-a placut articolul, un like e binevenit! Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

 

Leave a Reply

Scroll To Top
shared on wplocker.com