Ultima ora
You are here: Home / Articole / Noul record mondial la crap comun este detinut de o romanca
Noul record mondial la crap comun este detinut de o romanca

Noul record mondial la crap comun este detinut de o romanca

Oricat de straniu ar parea pentru multi, afirmatia din titlu este perfect adevarata. E drept, pescuitul la crap nu are foarte multe adepte la noi in tara, cel putin nu la nivel de top, dar iata ca romancele de pe alte meleaguri reusesc rezultate de senzatie. Dovada este uriasul crap comun pe care frumoasa pescarita din imaginea de deschidere a reusit sa-l captureze in acest sezon, crap care a cantarit nu mai putin de 30,15 kg. Nu trebuie sa va intrebati prea mult cine este autoarea acestui rezultat incredibil, veti afla in randurile urmatoare, in exclusivitate pentru Romania.

Anamaria Gura si noul record mondial feminin la crap comun

Anamaria Gura si noul record mondial feminin la crap comun

Anamaria Gura este o frumoasa brasoveanca ce traieste de 18 ani in Italia, unde a descoperit pescuitul la crap, activitate care-i ocupa acum cea mai mare parte din timp. Uneori pescuieste peste 200 de zile pe an, ceea ce este, sa recunoastem, absolut impresionant. Captura a fost realizata in timpul unei partide pe care Anamaria, sau Annabell, cum i se spune intre prieteni in Italia, a facut-o impreuna cu prietenul ei, Riccardo Fanucchi (un foarte cunoscut pescar italian de crap, membru al echipei nationale a Italiei), pe o balastiera din regiunea Padova, numita Ghost Park.

Montura la care a fost prins noul record mondial  - snowman cu boilies scufundator si pop-up Mainline

Montura la care a fost prins noul record mondial – snowman cu boilies scufundator si pop-up Mainline

Giganticul crap comun a fost prins la ora 4 dimineata, pe un platou aflat la o adancime de 4 m, pe o apa extrem de cristalina, specifica unei balastiere. Partida a durat 6 zile, iar pestele a fost prins in penultima zi, dupa mai multe capturi de doua cifre, dar nimic care sa se apropie macar de greutatea comunului care a incununat partida. Montura folosita a fost un blow-back cu anou, realizata cu fir Super Natural de 25 livre, pe carlig Kontinental nr. 4, iar momeala a fost un snowman cu un boilies scufundator de 20 mm Mainline High Impact si un pop-up de ananas Mainline High Visual.

Cel mai important peste din cariera Anamariei s-a intors nevatamat in apele lacului Ghost Park

Cel mai important peste din cariera Anamariei s-a intors nevatamat in apele lacului Ghost Park

Anamaria si Riccardo erau un cuplu foarte cunoscut in lumea pescuitului la crap din Europa inca inainte de reusirea acestui rezultat de senzatie, ei fiind sponsorizati de ceva vreme de firme foarte importante din domeniu, precum Mainline, Korda, Delkim si Free Spirit. Crapul a fost cantarit si fotografiat in prezenta mai multor martori, astfel ca toate datele au fost trimise catre IGFA, organismul international care se ocupa de omologarea recordurilor mondiale din domeniul pescuitului sportiv. Astfel, in curand, vom fi in masura sa publicam si o copie a certificatului care atesta inregistrarea oficiala a noului record mondial feminin la crap comun. Anamaria a fost solicitata sa apara pe copertele mai multor reviste de pescuit din Europa, inca inainte de a fi detinatoarea acestui record mondial. Carp Mirror din Germania, Carpa per Tutti din Italia si, mai nou, Carpe Record din Franta, au fost pe rand onorate sa aiba pe coperta o pescarita care si-a dovedit din plin calitatile.

Carpa x Tutti a fost prima publicatie care a avut pe coperta noul record mondial

Carpa per Tutti a fost prima publicatie care a avut pe coperta noul record mondial

Vestea cu noul record mondial a ajuns si in Franta, prin intermediul revistei Carpe Record

Vestea cu noul record mondial a ajuns si in Franta, prin intermediul revistei Carpe Record

Revista de Crap este onorata sa gazduiasca primul articol publicat in Romania despre acest rezultat incredibil al Anamariei Gura, si va anunta ca, in curand si tot in paginile acestei publicatii, va urma un amplu interviu cu ea, in exclusivitate absoluta pentru orice canal media din Romania.

Daca ti-a placut articolul, un like si un share sunt binevenite! Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

Leave a Reply

Scroll To Top
shared on wplocker.com