Ultima ora
You are here: Home / Articole / La vanatoare de crapi cu WLC
La vanatoare de crapi cu WLC

La vanatoare de crapi cu WLC

Pentru ultima partida importanta a sezonului, am ales un lac din Croatia, renumit pentru densitatea mare de crapi ce pot fi considerati, de multi, drept capitali. Si ma refer aici la foarte multele exemplare de peste 20 kg, dar si la cei de peste 30 kg, care se prind destul de frecvent (de cateva ori pe an e mult, pentru crapi a caror greutate  incepe cu 3!). Partida fusese pusa la cale cu cativa prieteni, dar fiindca unul dintre ei nu a putut veni iar ceilalti doi aveau concediu doar o saptamana, am pescuit singur. Si nu oricum, ci aproape trei saptamani! Si fiindca ii promisesem un cadou special, in amintirea tuturor partidelor de pescuit de care ne-am bucurat impreuna in copilarie, l-am luat cu mine, pentru prima saptamana, pe Mircel – pur si simplu cel mai bun prieten al meu. Lacul Zajarki ne astepta, iar norocul a facut sa gasesc liber (aici nu se fac rezervari, vii, platesti si te asezi unde se poate) unul dintre locurile din apropierea insulei. Vremea a fost magnifica in primele zile, 25-26 de grade ziua si 10-12 grade noaptea…

_DSC0247

Pregatisem cateva zeci de kilograme de nada – e genul de lac pe care daca nu nadesti masiv (10-15 kg de nada pe zi) nu prea ai sansa sa tii pestele pe loc. In materie de boilies, exclusiv WLC SPP Tournament, singura bila de productie romaneasca pe care am folosit-o in ultimii ani, inslusiv pe prima partida facuta aici, cu exact un an in urma. Cand ajungi sa ai incredere in calitatea nadei tale, poti sa ai si putina si de-un singur fel, ca te descurci oricum. Din fericire, initiativa locala e bine dezvoltata pe Zajarki, mai multi localnici iti pot aduce direct pe locul de pescuit porumb preparat si foarte ieftin (cam 10 euro pt. o galeata de 15 kg). Cei mai multi pescari prefera sa-si dubleze cantitatea de nada amestecand boiliesurile cu porumb (Spombul este cea mai de pret unealta aici, fiindca se nadeste in draci, existand chiar un mester care vine pe lac si repara Spomb-urile defecte!). Dupa doar cateva ore de pescuit, Mircel are un run cu strigaturi si aduce la mal un comun de fix 20 de kilograme – nou record personal, cu mult peste ce avea in palmares pana atunci. Imediat prind viata si lansetele mele, si aduc la fotografie o salonta de 21 de kg – superb inceput de partida!

Mircel_Zapresic_20kg

_DSC0255

Foloseam monturi destul de fine, doua dintre ele in formula – carlig Korda Choddy nr. 6 legat cu Amnesia de 15 livre, a treia montura fiind formata din carlig Ace BBP nr. 5 legat cu fir camasuit Kryston. Momeala de carlig a fost aceeasi pe toata durata partidei (desi aproape toti ceilalti pescari de pe lac foloseau solubile de 24 mm), respectiv boilies de 14 mm (fiert, dipuit), iar din cand in cand, pentru varietate, dumbel de 14-15 mm (mai ales ca nadeam cu multe astfel de “butoiase”). Pestii s-au succedat cu repeziciune in primele 4 zile, cam 5-6 pe zi, in general exemplare de peste 15-16 kg, dar si cu cateva “accidente” de 9-10 kg, destul de rare in acest lac. Pe masura ce vremea s-a racit, prezentarile au fost din ce in ce mai rare, pana au incetat cu totul. Singura bucurie a perioadei de seceta a fost sa aflu ca un pescar ceh reusise sa prinda, pe un stand aflat in partea opusa, cel mai mare peste cunoscut al lacului – crapoaica Etna, la fix 40 kg…

_DSC0262

_DSC0352

Mircel a mai pus in tabelul personal doi pesti de peste 20 kg, ducandu-si recordul personal pana la 22,5 kg, in timp ce eu am fost mai norocos, terminand partida cu mai multi crapi de peste 20 de kg, in frunte cu noul record personal la crap comun (24 kg) si un excelent exemplar de 27,2 kg (nou PB si el) din specia dominanta in lac, crap oglinda. Desi deplasarea mi-a pus serios la incercare nervii si rabdarea  – niciun peste pe saltea in ultimele 9 zile si nicio trasatura in ultimele 7!! (lacul “murise” brusc, doar pescarii de pe Platou, cunoscut ca fiind cel mai bun loc de pe balta – uneori singurul de pe care se prinde, cum a fost cazul si acum – au mai ciugulit cate 2-3 pesti pe zi), o consider o partida reusita, in care m-am mai apropiat putin de obiectivul de a prinde un crap de peste 30 de kilograme, probabil singurul argument pentru care multi pescari merg acolo.

_DSC0288

_DSC0248

_DSC0239

Nada si-a facut din nou treaba excelent, atata vreme cat pestii s-au hranit pe locul in care eram (exact cu un an inainte testam pentru prima data gama SPP Tournament aici si terminam partida cu 5 crapi de peste 20 kg), iar planurile pentru sezonul viitor includ, fara doar si poate, multe alte partide cu aceste boiliesuri.

Bogdan

Multumiri prietenilor de la WLC Carp pentru nada si disponibilitate, gazdelor de la Zajarki pentru prietenie, in special lui Bogdan Štipula, administratorul sef al lacului.

Hvala vam na pomoći, prijatelju!

Daca ti-a placut articolul, un like si un share sunt binevenite!

Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

Pentru detalii si comenzi, vizitati pagina http://www.wlc-carp.com/

Comments are closed.

Scroll To Top
shared on wplocker.com