Ultima ora
You are here: Home / Articole / Jurnal bosniac (I)
Jurnal bosniac (I)

Jurnal bosniac (I)

Chiar daca alti pescari au deja cateva iesiri bune la balta pe anul asta, unii chiar si podiumuri in portofoliu la competitiile de profil, sezonul nostru a inceput cu adevarat acum doua zile, in Bosnia, pe lacul Pelagicevo, un lac care a inceput sa fie deja cunoscut pescarilor romani (mai ales celor care locuiesc in vestul tarii si ajung repede aici). De aceasta data, expeditia noastra e mai consistenta numeric, fiind formata din trei echipe care au acceptat invitatia patronilor lacului sa faca o partida de primavara aici.

Lacul Pelagicevo, linistit si foarte frumos, ca de obicei

Lacul Pelagicevo, linistit si foarte frumos, ca de obicei

Nae Badulescu reprezinta Carping Club, Victor Hodorog, Alex Matea si operatorul Mae sunt trimisii speciali ai postului Fishing & Hunting TV, iar eu si Marian Sandu formam echipa Revista de Crap/WLC Carp si suntem aici cu scopul clar de a testa boiliesurile Tournament M.C.M. si a ne bucura din plin de pestii si conditiile de la Pelagicevo. Din pacate, vremea extrem de schimbatoare si foarte rece (au fost doua nopti cu temperaturi de -4 si -5 grade Celsius) a facut ca pescuitul sa fie unul destul de dificil, multe dintre echipele de pe lac fiind si acum, dupa 4-5 zile de pescuit, nu doar fara peste pe saltea, dar fara nicio prezentare. Mirko, prietenul si ghidul nostru, a deschis oficial partida cu un superb exemplar prins joi noapte, exact inainte de venirea echipelor noastre, o oglinda de 23,6 kg cu un colorit absolut spectaculos.

DSC_0980

Excelentul exemplar prins de Mirko joi noapte, inainte de venirea noastra – 23,6 kg

Pana la sosirea mea (care a avut loc abia sambata seara), ai nostri prinsesera destul de slab, cu un singur exemplar mare la Nae Badulescu (19 kg). Sambata a inceput sa puncteze si Marian, care a pus pe saltea doua oglinzi de 12 si respectiv 16 kg, ambii la WLC Carp Tournament M.C.M., nada cu care pescuim amandoi in aceasta partida.

Tournament M.C.M. in actiune - Marian cu un exemplar de 15 kg

Tournament M.C.M. in actiune – Marian cu un exemplar de 15 kg

Nae Badulescu si primul sau peste si cel mai mare al partidei noastre - 19 kg

Nae Badulescu si primul sau peste si cel mai mare al partidei noastre – 19 kg

Din pacate, vantul foarte rece, schimbarile dese de temperatura si precipitatiile au gonit crapii spre zonele linistite ale lacului, cel mai probabil pe canalul din jurul standului 1, in partea opusa celei in care pescuim noi. Prin amabilitatea administratorilor, odata ajuns pe balta eu am primit standul 22, unul extrem de frumos, de pe care ai acces intr-un golf superb care constituie, uneori zona de refugiu si reproducere pentru crapi. Intr-un fel, poti spune ca ai o mica a balta la dispozitie de pe singurul post amenajat in acest golf. Am nadit cu doua kilograme de M.C.M., si la doar doua ore din momentul in care am avut lansetele in apa am si prins peste. In doar 12 ore, aveam deja trei crapi, in ordinea 12 kg, 14 kg si 19 kg, si incepeam sa-mi dau seama de norocul pe care l-am avut pescuind aici – pestele era, pur si simplu, prezent in zona. Trebuia doar sa gasesc locurile favorite de hranire si sa-i dau niste mancare de calitate. Ceea ce am si facut!

WLC carp Tournament MCM, gama cu care pescuim exclusiv in aceasta partida

WLC carp Tournament MCM, gama cu care pescuim in aceasta partida

Primul peste al partidei, o salonta 12 kg cu spate cenusiu lucios

Primul peste al partidei, o salonta 12 kg cu spate cenusiu lucios

Crapul oglinda de 19 kg, prins la exact 12 ore de la prima nadire

Crapul oglinda de 19 kg, prins la exact 12 ore de la prima nadire

Live update:

La ora publicarii acestui articol, si eu si Marian mai avem la sac niste crapi frumosi, cu care va vom face cunostinta in urmatorul articol. Tineti aproape!

Daca ti-a placut articolul, un like si un share sunt binevenite! Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

 

Comments are closed.

Scroll To Top
shared on wplocker.com