Ultima ora
You are here: Home / Echipa

Echipa

Catalin Toader

DSC_0398

Este colaborator constant al revistelor de specialitate din Romania pe disciplina pescuit la crap (Aventuri la Pescuit, crap24.ro), dar are si o bogata activitate internationala, fiind fotograful oficial și coordonatorul echipei media la World Carp Classic, cel mai popular concurs de pescuit la crap din lume. Fondatorul si redactorul sef al publicatiei revistadecrap.ro.

Crescut intre Dunare, Prut si Siret, a urmat traseul firesc de la trestie si pluta din pana de gasca la rod-pod si avertizoare electronice. Indragostit iremediabil de Delta Dunarii, pe care o considera o felie de paradis, pescuiește orice specie si promoveaza intens sistemul Catch & Release.

Recorduri personale: crap comun – 19,5 kg; crap oglinda – 19,8 kg; amur – 30,8 kg.

Marian Sandu

DSC_0282

A deprins tainele pescuitului de mic, pe malurile Prutului, pe care le-a batut in lung si-n lat in fiecare zi de vacanta. Mult mai tarziu, a descoperit echipamentele moderne si pescuitul dedicat la crap, care este de atunci marea sa pasiune, in care investeste toate resursele de care dispune. Marian este colaborator constant al revistelor de specialitate din Romania pe disciplina pescuit la crap (Aventuri la Pescuit, crap24.ro) si petrece cat de mult timp poate pe malul baltii. Este membru fondator al publicatiei revistadecrap.ro.

Vara lui 2013 a fost de departe cel mai bun sezon al sau, deoarece a reusit sa-si treaca in palmares un urias crap scoicar de 30,5 kg, prins la Sarulesti, dar a pus pe saltea si cel mai mare crap al lacului Horgesti, celebrul Bucovineanu.

Recorduri personale: crap comun – 20,4 kg; crap oglinda – 16,7 kg; scoicar – 30,5 kg.

Sorin Rudeanu

Sorin Rudeanu

Unul dintre cei mai titrati pescari de crap din Romania si unul dintre cei mai experimentati pescari de competitie de la noi. In varsta de 40 de ani, Sorin are in palmares nu mai putin de patru medalii la Campionatele Mondiale de pescuit la crap, dar si alte cinci medalii, trei de aur si doua de bronz, obtinute la Campionatele Nationale, plus numeroase alte trofee obtinute la concursuri de mare anvergura.

Jurnalist, prezentator si realizator de emisiuni de televiziune in cadrul postului PVTV, este mereu in cautarea crapilor, indiferent de greutatea acestora, dar nu se supara daca in carlig ajung si exemplare de mari dimensiuni. Membru fondator al publicatiei revistadecrap.ro.

Record personal: crap comun – 21,19 kg

Razvan Andrecau

Razvan Andrecau

Crescut in zona Sibiului,  inceput sa pescuiasca de mic la toate speciile din raurile si lacurile aflate in apropiere. Mai tarziu, a descoperit pescuitul dedicat la crap si a inceput sa caute cele mai mari exemplare din apele la care avea acces. Adept al unui pescuit de finete, tipic englezesc, Razvan folosea doar 3 lansete chiar si inainte de a se muta in Anglia, unde traieste de cativa ani si unde pescuieste pe lacuri de sindicat de cate ori are ocazia.

De cateva ori pe an merge la pescuit in Franta, pe lacuri pline de exemplare mari, acolo unde a reusit sa prinda si recordul personal. Corespondent in Anglia al publicatiei revistadecrap.ro.

Record personal: crap comun – 21,4 kg  

Cicerone Neamu

Cicerone Neamu

Nascut in Panciu, judetul Vrancea, Cicerone a emigrat de tanar in Germania, apoi in Italia, unde traieste de 8 ani. Este genul de pescar autodidact, care-si prepara singur nadele si care prefera pescuitul crapilor pe rauri, probabil cel mai dificil tip de pescuit la crap din cate exista. Locuieste in regiunea Veneto, iar cele mai multe partide le face pe raul Po, unul dintre cele mai celebre din Italia, deoarece este caminul a numeroase exemplare capitale de crap si mai ales somn.

Pentru Cicerone, pescuitul sportiv si comportamentul ecologic nu sunt doar niste notiuni la moda, ci un stil de viata, pe care-l promoveaza printre prieteni si cunoscuti. Este corespondent in Italia al publicatiei revistadecrap.ro.

Recorduri personale: crap de lac – 19,2 kg; crap de rau – 17,4 kg

Constantin Amariei

SONY DSC

Pescuieste de peste 20 ani, axat mai intai pe rapitor, apoi, incet, incet, reprofilat si pe alte specii. In ultimii 7 ani s-a dedicat aproape exclusiv pescuitului la crap, tinta lui fiind apele publice dificile (raurile, balastierele si canalele) cu specimene rare. Este adeptul folosirii unui echipament foarte lejer, de aceea nu foloseste niciodata bete foarte puternice, cu un test de curbura mai mare de 2,75 livre. Corespondent in Belgia al publicatiei revistadecrap.ro.

Prefera nade si momeli cat mai naturale, cu cit mai putini conservanti (chiar spre zero) iar 60-70% din nada folosita este alcatuita din boiliesuri. Declara cu mana pe inima ca nu greutatea pestelui e importanta, ci pescuitul in sine, o activitate pe care o iubeste cu adevarat.

Recordurile personale: crap comun – 19,7 kg; crap oglinda – 19,7 kg (prins pe rau!).

Mihai Diaconu

In varsta de 39 de ani, Mihai pescuieste la crap de la inceputul anilor 90, fie in jurul orasului german in care locuieste, Karlsruhe, fie pe balti din Franta. Timp de 6 ani a participat, cu rezultate rezonabile, la diferite concursuri in Franta, dar intre timp a renuntat la competitii si se dedica doar pescuitului de placere.

Este genul de pescar caruia ii place sa experimenteze cu nada si foloseste exclusiv mixuri proprii, foarte ieftine. Singurul dintre membrii echipei care are in palmares pesti de peste 20 kg din toate cele trei subspecii majore (comun, oglinda si amur). Corespondent in Germania al publicatiei revistadecrap.ro.

Recorduri personale: crap comun – 20,8 kg; crap oglinda – 22,5 kg; amur – 23 kg.  

Leave a Reply

Scroll To Top
shared on wplocker.com