Ultima ora
You are here: Home / Articole / Cu WLC in Bosnia (III) – Misiune indeplinita
Cu WLC in Bosnia (III) – Misiune indeplinita

Cu WLC in Bosnia (III) – Misiune indeplinita

Partida de sase zile de pe lacul Pelagicevo din Bosnia a luat sfarsit. O balta superba, cu peisaje frumoase si pesti nemaipomeniti. Impreuna cu Cristi Vaileanu, am testat pe acest lac aproape toata grama premium de la WLC Carp, asta insemnand boiliesurile SPP Tournament si MCM Tournament. Am pescuit exclusiv cu bile mici, de 14 mm, montate pe carlige foarte mici: Korda Krank nr. 10 la Cristi si Mugga Continental nr. 10 la mine (am explicat in articolul precedent de ce e bine sa pescuiesti cu monturi atat de fine). Am pescuit pe posturile 17 (eu) si 18 (Cristi), locuri aflate in capatul cu apa mai mica al lacului, zona in mod normal mai buna de pescuit primavara.

_DSC0646

_DSC0945

_DSC0658

Cristi a avut parte de mai multa actiune decat mine si a prins 19 crapi, cu greutati cuprinse intre 10 si 24,5 kg (nou record personal, scopul declarat al acestei expeditii), contabilizand nu mai putin de trei crapi de peste 20 kg (20,5, 21,5 si 24,5), in timp ce eu am stors maximul din locul meu, plus doi crapi “imprumutati” de pe platoul din fata locului 15 (fiindca am fost singuri pe lac timp de 4 zile, ne-am facut de cap).

Pentru amatorii de statistici, eu am totalizat 7 capturi, cu o medie de 17,7 kg. Adaugand acesta informatie la faptul ca am pescuit pe standul 17, iata cum ajungem la un soi de matematica sacra a pescuitului.

Deschidere

_DSC0734

Majoritatea pestilor din lac sunt crapi oglinda, desi cei mai mari crapi prinsi pana acum (32 kg acum 3 ani si 36,2 kg anul trecut, ambii pesti record al Bosniei) sunt crapi comuni. De aceea, se spune ca daca vezi niste solzi in minciog, ai sanse sa pui pe saltea unul dintre batranii trecuti de 30 kg. E drept, mai exista inca doua generatii de crapi comuni, unii care au greutati de aproximativ 18-19 kg, plus cei de 13-15 kg, chiar daca ies destul de rar la pozat. Cristia a reusit, totusi, sa puna pe saltea singurul crap comun al partidei, motiv intemeiat pentru o sesiune foto in miez de noapte. Tot Cristi a fost cel care a incheiat partida cu cu over 20, o alta oglinda superba de 20,5 kg raspunzand prezent la patul de nada format din bile WLC Carp Tournament de diferite dimensiuni + peletele aferente.

_DSC0956

Concluziile mele dupa aceasta partida:

- Avem de-a face cu un lac foarte ofertant, unde pestii arata bestial si nu prea exista partida in care sa nu prinzi un crap de peste 20 kg (ca sa va faceti o idee elocventa, in cele 4 partide facute pana acum, nu am vazut vreun peste de sub 10 kg, si nici nu am auzit sa fi prins cineva vreun asemenea exemplar cat am fost noi pe acolo)

- Nada folosita este, indicutabil, de cea mai buna calitate. Eu o mai testasem in urma cu un an, pe acelasi lac, si avusesem rezultate excelente in conditiile in care mai toata lumea de pe balta statea degeaba.

- In ciuda distantei (desi cei 800 km dintre Bucuresti si Pelagicevo nu reprezinta un impediment urias, mai ales daca stai mai multe zile), lacul Pelagicevo reprezinta o alternativa extraordinara pentru pescarii romani de crap, fiindca ofera esentialul: conditii bune de pescuit (standuri amenajate, curatenie, toalete si dusuri, internet), pesti nemaipomeniti si, pentru toate astea, preturi de mare bun simt.

_DSC0969

Pana la urmatoarea nostra partida, in care va vom dezvalui alte destinatii de pescuit, bineinteles alaturi de nade, monturi, trucuri si echipamente, va urez fire intinse in noul sezon.

Daca ti-a placut articolul, un like si un share sunt binevenite! Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

 

Comments are closed.

Scroll To Top
shared on wplocker.com