Ultima ora
You are here: Home / Competitii / Champions Challenge Sarulesti – Lectia de pescuit
Champions Challenge Sarulesti – Lectia de pescuit

Champions Challenge Sarulesti – Lectia de pescuit

La inceputul concursului, standul 6 (Marinescu) era unul dintre cele mai putin cunoscute si, in consecinta, unul dintre cele mai evitate, chiar daca la nivel subconstient, de catre echipele participante la editia 2013 a Champions Challenge. Refuzat o data in timpul tragerii la sorti de miercuri, acesta a fost tras si tinut de catre echipa PVTV compusa din Robert Orosz, Istvan Horvath si Dani Szabo. In conditiile in care nu stiau deloc balta, cei trei facusera un pact cu zeita Fortuna si decisesera sa pastreze primul bilet tras. Ei au reusit sa transforme partida de la Sarulesti intr-o adevarata lectie de pescuit, dovedind pricepere, constanta si spirit de echipa exemplare.

Capturile constante au adus in final victoria echipei PVTV de pe standul 6

Capturile constante au adus in final victoria echipei PVTV de pe standul 6

La capatul unei ultime nopti in care, de la locul 2 in jos, pana pe la locul 10, oricine avea sanse reale la podiumul final, ultimul cantar a limpezit lucrurile, chiar daca ultimele ore de pescuit au insemnat schimbari permanente in cele doua clasamente (cu exceptia primului loc in ambele clasamente). Rateurile, pestii parcati in agatatura, platicile si pestii nepunctabili au fost cosmarul multora dintre echipele care sperau ca, la final, sa fie printre premianti.

Tenul de 7,55 kg, singura captura a ultimei nopti, care a asigurat ehipei Abbara prezenta pe podium

Tenul de 7,55 kg, singura captura a ultimei nopti, care a asigurat ehipei Abbara prezenta pe podium

Strategiile unora dintre echipe s-au schimbat pe ultima suta, acestea incercand sa traga pentru clasamentul calitativ sau pentru captura competitiei, dar n-a fost sa fie. Clasamentul final a gasit echipa PVTV de pe standul 6 in fruntea ambelor clasamente, atat cel calitatv, cat si cel cantitativ. Cum cele doua premii se pot cumula, ambele trofee au ajuns in portofoliul celor 3 pescari care au demonstrat, pe toata durata concursului, ca stiu cum sta treaba cu pescuitul pe un loc necunoscut si aparent neproductiv. Modesti si foarte agreabili, membrii echipei castigatoare n-au facut mare tam-tam cu excelentul rezultat obtinut, ci si-au asumat decent rolul de campioni ai lacului Sarulesti. Clasamentul final s-a decis la diferente extrem de mici, uneori de nivelul sutelor de grame (vezi cazul clasamentului calitativ, cu suma greutatilor celor mai mari 5 pesti, dar si diferenta dintre locurile 3 si 4 la cantitate, despartite de doar 1200 de grame).

Organizatorii si premiile, in asteptarea castigatorilor de la Champions Challenge 2013

Organizatorii si premiile, in asteptarea castigatorilor de la Champions Challenge 2013

A fost un concurs foarte tensionat, chiar daca renumele lacului Sarulesti nu prea s-a justificat, in conditiile in care, dupa 5 zile de concurs, o singura echipa a trecut de 100 kg de peste, iar cei mai mari pesti abia daca au trebut de 18 kg. Dezamagitor pentru multi a fost nu doar faptul ca s-a prins putin  si mic (foarte multi crapi de 2-6 kg, lucru total neobisnuit pe Sarulesti), ci faptul ca o treime dintre echipele aliniate la start nu au reusit sa puncteze nici macar cu un peste. Zvonurile conform carora populatia de crap a Sarulestiului ar fi inceput sa se refaca si ca pestii mari au reaparut nu se confirma, cel putin deocamdata. Si cel putin la nivel de competitie. Poate cei care pescuiesc de placere acolo vor reusi sa infirme aceasta idee, ceea ce ar fi o veste excelenta pentru toata lumea implicata, intr-un fel sau altul, in fenomenul numit carpfishing.

Descatusarea de bucurie dupa inca un podium important pentru Abbara Carp Team

Descatusarea de bucurie dupa inca un podium important pentru Abbara Carp Team

O mentiune speciala pentru arbitrajul impecabil si pentru organizarea foarte buna, asigurata de membrii clubului Baricada, cei care au depus eforturi considerabile (si de multe ori invizibile pentru concurenti, de genul defrisarilor) pentru ca acest concurs sa se desfasoare in conditii optime.

Clasamentul final al Champions Challenge – Cupa Lacului Sarulesti:

Cantitate

1. PV/TV Team – Robert Orosz/Istvan Horvath/Dani Szabo (stand 6 – Marinescu) – 147,52 kg

2. Florin Masu/Ionut Voicu/Johann Kraus/Nicu Dinescu (stand 25 – Scoala) – 85,32 kg

3. Abbara Carp Team – Adel Abbara/Radu Iscru/Ali Motaz (stand 12 – Varf Hotel) – 75,57 kg

 

Suma celor mai mari 5 pesti

1. PV/TV Team – Robert Orosz/Istvan Horvath/Dani Szabo (stand 6 – Marinescu) – 54,81 kg

 

Cea mai mare captura a concursului

Becker Fishing Tackle – Alex Lazar/Dorel Popescu/Claudiu Ciuciureanu (stand 22 – La Plopi) – scoicar de 18,61 kg

Abbara Carp Team (Adel Abbara, Radu Iscru, Ali Motaz) – locul 3 la general

Florin Masu, Ionut Voicu, Johann Kraus, Nicu Dinescu (nu in aceasta ordine in fotografie) – locul 2 la general

Campionii absoluti ai Champions Challenge 2013 (Robert Orosz, Istvan Horvath si Dani Szabo) – locul 1 la general si in clasamentul caliitativ

Ramaneti aproape de revistadecrap.ro pentru stiri, articole, recenzii, interviuri sau corespondente de la cele mai importante competitii de pescuit la crap.

Daca ti-a placut articolul, un like si un share sunt binevenite! Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

Leave a Reply

Scroll To Top
shared on wplocker.com