Ultima ora
You are here: Home / Recenzii / Boiliesurile WLC – surpriza din 2015
Boiliesurile WLC – surpriza din 2015

Boiliesurile WLC – surpriza din 2015

Nu scriu foarte des recenzii de nade si momeli, din simplul motiv ca, pe o piata saturata de pseudo-produse supraevaluate, e greu sa gasesti ceva cu adevarat valoros si care sa-si faca treaba indiferent de circumstante. Bineinteles, cu exceptia momentelor in care, orice ai face si cu orice ai nadi si pescui, pestele refuza sa se hraneasca. Apropiatii mei si cititorii articolelor mele stiu ca sunt cateva tipuri de boiliesuri care nu-mi lipsesc niciodata din geanta, oriunde as merge dupa crapi. Pana de curand, erau doar doua astfel de tipuri de boilies, dar din primavara acestui an, cifra a crescut la 3. Din simplul motiv ca am testat un boilies, MCM Tournament de la WLC Carp, in cateva partide, iar rezultatele au fost surprinzatoare de fiecare data.

_DSC0138 (2)

_DSC0137 (2)

Inca de la primul contact cu aceste bile, expeditia noastra din Bosnia din aprilie, am fost extrem de placut impresionati de produsul pe care baietii de la WLC ni-l pusesera la dispozitie. Arata bine, mirosea bine, avea textura si aroma excelente, iar ambalajele sunt foarte placute ochiului si, foarte important, de calitate. Mai mult, in doar doua ore de la primele astfel de boiliesuri aruncate in balastiera bosniaca, am inceput sa prindem peste, in conditiile in care pe balta era o liniste mormantala de doua zile. O alta calitate importanta este faptul ca solubilele sunt foarte bine legate si pot fi lansate cu cobra pe distante lungi, lucru care a fost imposibil cu multe alte boiliesuri de la producatori mult mai cunoscuti. Iar daca le mai si aerisiti cateva ore, se duc comparabil cu cele fierte. La prima partida cu WLC Carp, am prins 11 crapi de peste 10 kg, cei mai multi intre 15 si 19 kg, dar si cu o superba oglinda galbena de 20,6 kg, cel mai mare peste al partidei. In aceste conditii, devenise evident ca aveam la dispozitie o nada de foarte buna calitate.

_DSC0710

DSC0755

DSC_0043

_DSC0740

Pentru ca demersul jurnalistic sa fie solid, am decis sa nu tragem concluzii dupa o singura partida. La intoarcerea in tara, alte 3 partide pe lacuri diferite, amenajate si salbatice, aveau sa confirme calitatile acestor boiliesuri: rapide, atractive, excelent manufacturate si, cel mai important, foarte apreciate de crapi, fie ca e vorba despre ciortani de Corbu, uriasi de balastiere sau torpile negricioase din canale vechi ale Dunarii. Rezultatele noastre, dublate de excelentele clasari ale pescarilor din cadrul clubului WLC la Nationale si la multe alte concursuri, confirmau calitatea nadelor. Decisi sa ducem povestea pana la capat, am facut o vizita si in atelierul in care se produc nadele si momelile WLC. Si aici, daca mai era nevoie de aceasta confirmare, am gasit exact ceea ce ne asteptam: un atelier urias, cu tehnologie de ultima generatie si rafturi pline de bile puse la uscat. Am asistat la intregul proces de productie, de la amestecarea ingredientelor si pana la rulatul final, fiertul si asezarea in tavile de uscare. Catalogul de produse este foarte generos, cu peste 100 de repere, absolut tot ce va trebuie pentru o partida reusita la crap. Trebuie sa recunosc, desi nu-mi place sa rulez boiliesuri, procesul in sine e cumva hipnotizant, mai ales cind intuiesti ca plastilina aia de diverse culori si arome este interfata dintre pescar si potentialele recorduri personale.

_DSC0134 (2)

_DSC0135 (2)

_DSC0140 (2)_DSC0150 (2)

In consecinta, dupa ani si ani de pescuit cu toate momelile posibile si imposibile, preferintele mele se reduc la doar trei branduri de boilesuri, iar WLC este, incepand cu acest sezon, unul dintre ele. Poate cea mai placuta surpriza a acestui sezon (neincheiat, inca!), dincolo chiar de crapii extraordinari pe care i-am prins in pregerinarile noastre locale si europene. Stiu ca fiecare are propriile nade preferate, dar va recomand cu toata sinceritatea sa incercati macar o data bilele de la WLC Carp. Unul dintre cele mai importante aspecte in alegerea nadelor este increderea in acestea, iar eu si Marian avem acum, dupa toate testele reusite de anul asta, incredere deplina. Dovada – in expeditia in care plecam sambata si in care vom petrece 8 zile pe o balastiera din Croatia vom folosi exclusiv nade si momeli WLC, in special varful lor de gama – SPP Tournament. Si va vom tine la curent, prin intermediul acestui site si al conturilor de Facebook, cu toate intamplarile si capturile de la fata locului. Fire intinse!

_DSC0143 (2)

_DSC0149 (2)

Daca ti-a placut articolul, un like si un share sunt binevenite!

Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

Pentru detalii si comenzi, vizitati pagina http://www.wlc-carp.com/

Comments are closed.

Scroll To Top
shared on wplocker.com