Ultima ora
You are here: Home / Recenzii / BF Baits – calitate la preturi decente
BF Baits – calitate la preturi decente

BF Baits – calitate la preturi decente

In recenta noastra calatorie in Bulgaria, pe lacul Agov Dol, am fost invitati sa testam cateva variante dintre boiliesurile pe care compania slovena BF Baits le produce. Legatura directa este aceea ca Mario Tonchev, patronul lacului Agov Dol, este de ceva vreme si actionar la amintita companie destinata producerii de nade si momeli destinate pescuitului la crap. Primul contact cu produsele BF Baits l-am avut chiar pe lac, in magazinul de la receptia lacului, unde se gasesc multe dintre produsele aflate in catalog, daca nu chiar toate. Am pescuit la fata locului cu Black Squid si cu Iron Crab (model care este, deocamdata, disponibil doar pentru teste, nu se afla in catalogul oficial), ambele in varianta solubila, si am prins foarte repede cativa crapi de 6-9 kg in 12 ore.

Magazinul de pe malul lacului ofera o gama completa de nade si momeli pentru crap

Catalogul BF Baits include mixuri, lichide, uleiuri, boiliesuri, pop up-uri, seminte si alte ingrediente

Curios sa vad daca solubilele ar putea produce peste la fel de repede si pe ape pe care nu s-a pescuit niciodata cu ele, am luat doua galeti de 3,5 kg si pentru o partida scurta in Romania. Partida pe care am facut-o zilele trecute pe Tancabesti, de departe cea mai buna si mai frumoasa pista de crap din jurul Bucurestiului. Am decis sa acord boiliesurilor Black Squid 12 ore dintre cele 48 dedicate acestei partide pe care am stat, alaturi de prietenul Catalin Stefanescu, pe pontonul “Nae si Sec”.

_DSC0119

_DSC0121

Am folosit carlige nr. 2 si 4, cu un boilies de 20-22 mm si un pop-up de 20 mm la fiecare montura. Boiliesurile BF Baits sunt proaspete, singurul conservant pe care producatorii il folosesc, dar din abundenta, este sarea. Mai mult, fiecare galeata contine boiliesuri de diametre diferite, cele mai multe dintre ele avand in jur de 19-21 mm, dar existand si bile de 17-18 mm sau 23-24 mm, mai putine, ce-i drept. Aveti, astfel, posibilitatea sa schimbati strategia pe loc, in functie de cerinte. Am pescuit plantat cu doua lansete si aruncat din mana cu celelalte doua, si am avut numar egal de trasaturi, in conditiile in care am nadit in total doar 2 kilograme de boiliesuri.

_DSC0127

_DSC0123

Boiliesurile testate au o consistenta cumva cauciucata, iar gradul de solubilitate este moderat, ceea ce sporeste sansele sa prindeti peste fara sa fiti nevoiti sa schimbati monturile la fiecare 2 ore. La Tancabesti, pe o apa care avea 13-14 grade, aceste bile se desfaceau complet in 6-7 ore, dar primele straturi lucrau intens in prima ora de cand ajungea in apa. In cele 12 ore in care am folosit Black Squid si pop up-urile Squid si Black Pepper si am avut cinci prezentari, prima dintre ele la doar 10 minute de la momentul plantarii monturii, reusind sa pun pe saltea trei dintre pesti. Doi dintre ei au avut cam 5-6 kg, astfel ca nu am stricat filmul pe ei, dar al doilea peste prins a fost un superb exemplar de crap comun, sui si negricios, care a cantarit aproape 15 kg. Concluzia este ca aceste boiliesuri sunt foarte rapide si foarte atractive, chiar si in conditiile in care se pescuia in premiera cu ele pe Tancabesti, putand fi o alternativa excelenta pentru pescarii care prefera carpodroamele cu mult peste mic-mediusi care nu au mult timp la dispozitie.

_DSC0102

_DSC0116

_DSC0110

Din cate stiu, aceste boiliesuri nu se comercializeaza la aceasta ora in Romania, dar ele pot fi comandate online de pe pagina producatorului: http://bfbaits.bigfish-slo.com/

Preturile sunt dintre cele mai decente, la magazinul de pe malul lacului Agov Dol puteti cumpara o galeata de 3,5 kg pentru 25 de euro, ceea ce inseamna un pret aproximativ de 7 euro/kilogram, adica mult mai putin decat preturile cu care suntem obisnuiti pe aici.

Daca ti-a placut articolul, un like si un share sunt binevenite! Ne poti cauta si pe facebook, contul Revista de Crap. Iti multumim si te mai asteptam!

Comments are closed.

Scroll To Top
shared on wplocker.com